Zamieszczone przez bishop
Przeskakująca wskazówka paliwa
Zwiń
X
-
Przeskakująca wskazówka paliwa
Od kilku dni wskazówka paliwa zaczęła zachowywać się bardzo dziwnie, przy zjeździe z małego progu, przeskakuje o dwie kreski w dół po czym powoli wraca na swoje miejsce.
Miał może kiedyś ktoś taką sytuację?
Czy jest to jakaś awaria, a może jestem przewrażliwiony.Tomek
Sprzedam m3 40m w Częstochowie oś Trzech Wieszczów
-
-
Tomasz73, najprawdopodobniej są to pierwsze objawy standardowej usterki w O1 pt. zimne luty licznika :diabelski_usmiech wymontuj zegary, popraw luty przy wszystkich rezystorach na płytce i powinno wrócić do normy. Jakieś inne objawy? Prędkościomierz szaleje? Wskazówka paliwa się wychyla na zakrętach?
Komentarz
-
-
Tomasz73, to można zrobić samemu na forum jest tutorial gdzie poprawić luty (co prawda przed FL, bo po FL płytka wygląda inaczej, ale ja poprawiłem luty wszystkich rezystorów i problem zniknął), o tutaj: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=19655
a tutaj demontaż licznika: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=1212
Komentarz
-
-
Tomasz73, nie wiem czy bym 10 minut znalazł, następny tydzień mam tak nabity, że nie będę miał na nic czasu. Jeżeli Ci się z tym pali, to podjedź do elektromechanika, dużo za to nie weźmie, a jeśli nie, to w drugiej połowie miesiąca się spróbujemy zgadać. Jak coś to pw, albo telefon żeby tu nie zaśmiecać.
Komentarz
-
-
Dzwoniłem do magika od skody, wspominałem o poprawie lutów, to powiedział że nie jest to ich przyczyna a prawdopodobnie pływaka w baku, wspominał o podłączaniu kompa. Jak sądzę próbował mnie naciągnąć na badanie komputerem bo jeśli to pływak to komp i tak nic pewnie nie wskaże.Tomek
Sprzedam m3 40m w Częstochowie oś Trzech Wieszczów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomasz73wspominał o podłączaniu kompa. Jak sądzę próbował mnie naciągnąć na badanie komputerem bo jeśli to pływak to komp i tak nic pewnie nie wskaże
Tomasz73, wskaże wskaże... błąd czujnika w baku w module zegarów.VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Tomasz73Jeśli diagnoza jest trafna, jak bardzo jest to pracochłonna i kosztowna zabawa?VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
Komentarz